Рецепти

Холодний болгарський суп “таратор”. Гідна альтернатива окрошці у спекотні літні дні

Дуже не люблю спеку. У мене від неї апетит пропадає:) Зовсім не хочеться нічого гарячого, жирного, ситного і м’ясного. І тому, в літні дні доводиться повністю міняти свій раціон і перемикатися на салатики, окрошки та інші холодні страви.

Нижче опублікований рецепт як раз з тих що частенько рятують мене в жарку пору. Такий холодний суп чудово освіжає і непогано заходить навіть у найспекотніший день.

Як завжди, почну зі списку необхідних інгредієнтів.

Огірки 400 гр
несолодкий Йогурт густий 250 гр, або питної 500 гр
Вода-1 літр
Кріп свіжий 1 пучок
Часник 2 – 3 зубчики
Волоські горіхи 4 – 5 шт
Перець чорний мелений
Сіль

З цієї кількості продуктів вийде 4 – 5 щедрих порцій холодного освіжаючого супу.

  • Огірки помити і натерти на крупній тертці. Якщо використовуються магазинні овочі, то краще їх спочатку очистити від шкірки, домашні можна натерти як є
  • Кріп вимити, обсушити і дрібно нашаткувати.
  • Часник натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
  • Підготовлені інгредієнти з’єднати в загальній мисці.
  • Далі, все це справа залити йогуртом і розбавити чистою холодною водою до бажаної густоти.
  • Не забути посолити, поперчити за смаком.
  • Таратор майже готовий, залишилося тільки дати йому трохи настоятися. Годинки в холодильнику на це цілком вистачить.
  • Перед подачею посипати подрібненими ядрами волоських горіхів. Їх краще спочатку обсмажити на сухій сковороді.

Такий суп звичайно повноцінним стравою не назвеш. Він добре підходить як доповнення до чого-небудь. Наприклад, ось з такою картоплею він поєднується просто ідеально.

Я готую її так – спочатку відварюю до готовності, потім злегка расплющиваю і обсмажую на олії. Картопелька виходить просто вогонь.

Трохи не забув – якщо таратор вийшов водянистим і рідкуватим, таке буває якщо йогурт не дуже або з водою переборщили, то ситуацію цілком може врятувати кілька ложок банального майонезу. За таке блюзнірство мене напевно заклюють, але це правда, реально допомагає, суп з мазіком стає ще смачніше.

Related posts

Leave a Comment