Рецепти

Смачні чипси зі свинячої шкурки

Після оброблення шматка свинини завжди залишаються невеликі шматки сала та шкури. Якщо салу завжди можна знайти якесь застосування, то що робити з шкірою. Хтось вважатиме ці обрізки за відходи і просто відправить їх у відро для сміття, що зовсім даремно. Адже з цих, загалом те, непотрібних шкурок можна приготувати просто бомбические чіпси. На смак вони виходять як смажені шкварки, тільки повітряні і хрусткі.

Більше року тому на моєму каналі був опублікований рецепт таких чіпсів, але тоді я готував їх в перший раз і не обійшлося без недоліків. З тих пір я кілька набив руку в цій справі і сьогодні публікую поліпшену версію приготування цієї смачної закуски.

Хрусткі чіпси зі свинячої шкурки

  • Свинячі шкурки гарненько відскоблити, промити і по можливості видалити всі залишки сала.
  • Після, шкірки нарізати на невеликі шматочки.
  • Далі, шматки свинячої шкіри потрібно викласти на деко і відправити в розігріту до 150 градусів духовку на годину-півтори.
  • Шкірка у підсумку повинна повністю позбавиться від вологи і стати твердою, як камінь. Важливий момент – укладати на деко її потрібно салом вниз, інакше прилипне.
  • Тепер ці “дубові” шматки шкіри потрібно обсмажити в розпеченому маслі.
  • Для цього у сковороду або невелику каструлю влити 200 мл рослинної олії, розігріти його до 180 – 200 градусів.
  • Закидати відразу кілька шматочків, обсмажувати секунд 30 – 40.
  • Під впливом розпеченого масла шкурки майже відразу вспеніваются і перетворюються в хрусткі чіпси. Що цікаво, вони майже не вбирає масло і залишаються сухими та повітряними
  • Обсмажені чіпси посолити і приправити улюбленими спеціями. Я зазвичай посипаю сухим часником і меленим чорним перцем.
  • Подавати з яким-небудь гострим соусом або гірчицею.

Related posts

Leave a Comment