Рецепти

Рулька свиняча від великолукского м’ясокомбінату. Подивимося, що ж опиниться в банку і чи можна це з’їсти

Сьогодні вдалося вибратися в ліс на розвідку. Тут у нас пара дощових днів видалася і я подумав може грибочки які-небудь з’явилися.
Ну і по звичаю, взяв з собою баночку консервів на перекусити, щоб не шастати по лісі з порожнім черевом.

На цей раз мій вибір припав на продукцію Великолукского м’ясокомбінату, вирішив спробувати їх консервовану свинячу рульку. З’явився цей продукт в нашій глушині зовсім недавно і тому вміст банки для мене є загадкою.

Обійшлася мені ця поросяча ніжка, якщо не зраджує пам’ять, у 109 рублів. Не особливо висока ціна, при умови що в банку знаходиться якісний продукт.

У складі у нас – м’ясо свинячий рульки без кістки, вода питна, сіль, перець чорний, перець духмяний, цибулю, регулятори кислотності Е 451i, Е 450i, загусник Е 407, лист лавровий.
Під буквено-цифровими позначеннями замаскувалися харчові добавки з складною назвою – карагенан, трифосфат натрію і дигидропирофосфат натрію.
Якщо перший – це добавка рослинного походження, карагенан роблять їх морських водоростей, то інші два – це продукти хімічного синтезу. І подейкують що для людського організму вони зовсім не корисні, можливо навіть викликають рак.

Довгоочікуване відкриття

На перший погляд вміст банки мені не особливо сподобалося. Я очікував побачити здоровенний шматок рульки, а тут якийсь холодець непоказного кольору.

Але на смак консерви виявилися непоганими. Особисто мені сподобалися. Ця рулька як холодець, тільки без часнику. По солі все в порядку, спецій хотілося б побільше. А так, цілком собі смачно, ситно і їстівне.

І ще: виробник рекомендує консерви перед вживанням розігріти. Моя думка: цього робити не потрібно – інакше вміст розповзеться і перетвориться в сірий “кисіль”. В охолодженому вигляді консерви виглядають краще і до вживання зручніше. Можна нарізати ножем і викласти на хліб.

P. S.
Грибів, до речі, немає. Не знайшов навіть поганок:(

Related posts

Leave a Comment