Рецепти

Рецепт приготування курки на сковородці

У минулий суботній вечір, за вже сформованою традицією, вирішив порадувати свою сім’ю ніж що-небудь смачненьким, приготованим на відкритому вогні. Цього разу вибір припав на курку, а посмажити її вирішено було на садже, який я своїми руками зробив з диска від борони.

Приготувати птицю мені захотілося на манер курчати тютюну, цілою тушкою. З маринуванням особливо не морочився, просто розрізав курку по грудці, розплющив і натер сумішшю з солі, чорного меленого перцю і хмелі-сунелі. Далі, на 6 годин в холодильник.

Взагалі, це моя друга спроба приготувати що-небудь на цій сковороді. Перший досвід був не зовсім вдалим, під саджем я підтримував відкрите полум’я і тому їжа трохи підгоріла. В цей раз вирішив готувати на вугіллі.

Такий спосіб виявився більш вдалим. Жар більш рівномірно і плавно розігріває сковороду. Та й температуру так простіше регулювати.

Обжаривал курку хвилин за 30 з кожної сторони. В якості гніту використовував велике плоске блюдо і цегла загорнутий в пакет.

В результаті, курку вдалося засмажити цілком гідно – вона не прилипла, не підгоріла і вийшла дуже смачною. Результатом другої спроби я більш ніж задоволений. Готування на цій саморобної сковороді все більше починає мені подобається.

До речі, якщо цікаво як я робив цей садж і що приготував на ньому в перший раз, ось посилання на статтю – Там розписано весь процес його створення.

Related posts

Leave a Comment